Keresés

Kosár

 x 

A kosár üres

Kiemelt Márkák

djeco

Scenotest

PDFNyomtatásÍmél
A Scenoteszt gyermekek és fiatalok tudatalatti problémáinak felismerésérekerült kifejlesztésre, bár felnőtteknél és családi összejöveteleken isalkalmazható.

With shipment Személyes átvétel for 0 Ft
2-3d.gif
Leírás

Termékleírás

Alkalmazási terület:
Gyermekek és fiatalok részére. A Scenoteszt felhasználása elsősorban a klinikai pszichológia, a nevelési tanácsadás, az iskolai pszichológia, a pályaválasztás és a törvényszéki pszichológia területén lehetséges.

A módszer:
A Scenoteszt gyermekek és fiatalok tudatalatti problémáinak felismerésére került kifejlesztésre, bár felnőtteknél és családi terápiákon is alkalmazható.
Rámutat a tudatosan elhallgatott vagy a nem elérhető reflexes összefüggésekre, általános összefüggéseket vonhatunk le az alany emberekhez és tárgyakhoz való viszonyáról.
A rugalmas babafigurák és egy mélypszichológiai és dinamikai szempontból kiválasztott tartozékok állatok, fák, szimbolikus figurák, tárgyak melyek a mindennapi életben jelentőségteljesek- adják a standard anyagot.
Jelentős kiemelkedő karakterét jelenti, hogy könnyen felidézi az alanyban azt a jelenetet, melyben a mindennapi és kapcsolati élmények, félelmek, vágyak, küzdelmi stratégiák felismerhetővé válnak. Diagnosztikai tekintetben a Scenoteszt már az első kezelésnél olyan betekintést enged, melyet tudatos kérdezéssel nem kaphatnánkmeg. Speciális neurotikus zavarok megállapítását segíti, valamint támogatja a diferenciáldiagnosztikai megfontolások levonását.
A terápiában a Scenoteszt módszer hozzásegíti a pácienst, hogy a saját belső nehézségeiről elvonatkoztasson, és azokat megbeszélje. A célzott Scenotesztben az egyes jelenetek felépítése,  a hangsúlyos témák alapjául szolgál. A csoportterápiás Scenotesztben több alanyt kérünk fel egy jelenet kialakítására,  ezután ezt együtt  értékeljük ki.

Az 1997-ben megjelent Claudia Ermert féle Scenoteszt kézikönyv, amely először a Scenoteszt történetét, a Staabs szerinti végrehajtás valamint a kiértékelési módokat és további vizsgálatokat állít össze a Scenoteszthez. (A kézikönyv nem tartozéka a tesztnek, azt külön kell megrendelni!)
Később kiegészítésre kerül a különböző funkciók,  diagnosztika, terápia, kutatás értékelésével.
Különböző értékelési módok  (a  játék menet formai és tartalmi vizsgálata) és  vizsgálatok különböző szemszögből kerülnek bemutatásra. Részletezzük benne az egyes játékok jelentését, bemutatjuk a diagnosztika és a terápia módjait. A könyv továbbá fontos eredményekről ad összeállítást a kor és nembéli különbözőségekről és különböző diagnózisokról.
A bemutatott eredmények hátterében a cselekvés minőségének értékelésével és funkcióival foglalkozik.

Egyidejűleg az új Scenoteszt kézikönyvvel megjelent egy új Scenoteszt kiegészítő anyag (hét további rész külön dobozban). A kiegészítő anyag tartalmaz egyszarvút, elefántot, színtelen karbunkulus követ, televíziót, oroszlánt, herceget és súrolókefét. Ezek a kiegészítő tárgyak a Scenoteszt anyag publikált irodalma alapján kerültek kiválasztásra. Alaposan ügyeltek arra, hogy a Scenoteszt a széleskörű elfogadottságát minden területen, ahol ezekkel a tapasztalatokkal dolgoztak, megtartsa.(A kiegészítő anyag nem tartozéka a tesztnek, azt külön kell megrendelni!)

További termék képek:

 

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

output KADfxc

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérünk, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt.