Keresés

Kosár

 x 

A kosár üres

Kiemelt Márkák

djeco

Okoskocka-Vizuális észlelés készlet

PDFNyomtatásÍmél
A vizuális eszközcsalád 120 kockával és kiegészítővel bíró eszközcsalád. A játékok a vizuális észlelés minden területét (formaészlelés, összehasonlítás- megkülönböztetés, analízis-szintézis, soralkotás, csoportosítás) fejlesztik.

With shipment Személyes átvétel for 0 Ft
Fogyasztói ár: 46.355 Ft
Kedvezmény:
7d.gif
Leírás

A vizuális érzékelést, észlelést fejlesztő Okoskocka fejlesztő kockajáték tartalma:

  • 120 db kocka fadobozban
  • nagy és kisméretű kártyacsomagok
  • kiegészítő fóliák mappában
  • útmutató

Szakmai szempontból két nagyobb csoportra lehet osztani a játékos feladathelyzeteket.

A játékok egyik része a Gestalt-funkciókat, azaz az alak-háttér megkülönböztetését, a vizsgált formák felismerését, háttérből való kiemelését célozzák meg. E funkciók alkalmazása során az egyén úgymond "passzív", vagyis pusztán szemével pásztázza az ábrákat, s várja, hogy megjelenjenek a keresett formák. Nincs szabályszerűség e feladatok megoldásában, a gyakorlás taníthatja meg az idegrendszert a Gestalt-funkció megfelelő működtetésére. E funkció szükséges többek között a betűk tanulásához, azok megkülönböztetéséhez.

Példák a játékokból: rejtőzködő, formakereső, hiányos vonalábrák kiegészítése, pontozott ábra felismerése.

A játékok másik része már a vizuális észlelésen alapuló gondolkodási műveletek területeit mozgósítja. Idetartozik a formák megkülönböztetésének képessége, az elemző látásmód, analízis-szintézis. E műveletekhez már szükséges az irányított szemmozgás, egyes feladatoknál a téri tájékozódás, valamint az idegrendszer elemző-szervező működése. A feladatok a fokozatosság módszerével járulnak hozzá, hogy megtanítsák a gyermeket e funkciókra. E funkciók a betűk összeolvasásához, az íráshoz nélkülözhetetlenek.

A soralkotás, osztályozás, csoportosítás egy vagy több szempont szerint történik. E feladatok megoldásához a gyermeknek tudatosítania kell magában a szabályt, s azt kell alkalmaznia a feladat végrehajtása során. Tehát e játékos feladatoknál már a magasabb gondolkodási funkciók mozgósítására van szükség. A szövegértést és a matematikai gondolkodást alapozzák meg többek között e funkciók.

Példák a játékokból: képrészlet keresése, képrendezés, mátrix, vizuális ritmus alkotása, folyamatalkotás, eseménysor rendezése, csoportosítás és osztályozás egy vagy több szempont szerint.

A készlet a vizuális észlelés valamennyi területének fejlesztésére alkalmas, a 13 főfeladaton belül sokféle játékvariációra, nehezedő feladathelyzetre ad lehetőséget.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

output KADfxc

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérünk, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt.