Keresés

Kosár

 x 

A kosár üres

Kiemelt Márkák

djeco

Celofános Francia Kártya

PDFNyomtatásÍmél

With shipment Személyes átvétel for 0 Ft
Fogyasztói ár: 575 Ft
Kedvezmény:
elorend.gif
Leírás

SVINDLI:

104 lapos francia vagy 64 lapos magyar kártya, 2-több játékos

Osszunk 10-10 lapot, a többi a talon. Az győz, akinek előbb elfogy a lapja. A lapokat csukva kell egymásra rakni ásztól királyig (hetestől ászig). Az első játékos lerak egy lapot, és közli: ász. A második rárakja a 2-est. Ha nincs ilyenje, vagy húz (ha ez megfelelő, lerakja, ha nem, passzol), vagy mást rak le 2-esnek nevezve. Ha valaki csalásra gyanakszik, bemondja: SVINDLI. Ha valóban svindli volt, a svindliző fölveszi az összes lerakott lapot; de ha nem, az veszi föl, aki bemondta a svindlit. A szenvedő alany tetszés szerint egytől vagy a svindli utáni laptól folytathatja.


GIN RÖMI:

52 lapos francia kártya, 2 játékos

Az A 1 pont, K, D, B 10-10 pont, a többi amennyi rá van írva. Színsorrend nincs. A játék célja összefüggő lapok: sorozatok vagy egyforma értékű lapok gyűjtése. Összefüggő kombináció a három vagy több egyszínű lapból kialakított hézagmentes sorozat (kőr 8-7-6-5), illetve három vagy négy azonos értékű, különböző színű lap (pikk A, kőr A, káró A, treff A). A csak 2-es mellé illeszthető, K mellé nem. 10-10 lapot osztunk, a huszonegyediket felütjük (felső lap), ez jelzi a maximális értéket, amellyel a játékot befejező játékos kopoghat. Ha például ez 6-os, a kopogással befejező játékos össze nem függő lapjainak értéke nem lehet 6-nál több. Ha a felső lap A, a játszmát kopogással nem lehet befejezni. Opcionális szabály: ha a felső lap pikk, az adott játszmában a téteket megduplázza. Az induló vagy felveszi a felső lapot, vagy nem. Ha nem vette fel, az osztó veheti fel. Ha senki se vette fel, az induló a csomag tetejéről húz. Húzás után el kell dobni egy lapot; ezek alkotják a talont, ennek felső lapja felvehető. Ha a játékos összes lapja összefüggő kombináció, RÖMI felkiáltással leteríti és egy lapot eldob. Ezután az ellenfél is leteríti összefüggéseit, és megállapítja többi lapjának értékét. Ha a játékos kopogással fejezi be, eldob egy lapot, és bejelenti, hogy kopog. Összefüggő kombinációit leteríti, a többit összeadja és bemondja. Ekkor az ellenfél is lerakja lapjait:

1. külön csoportosítja összefüggő lapjait;
2. bármennyi lapot hozzáilleszthet a kopogó által lerakott kártyákhoz;
3. külön teheti a kopogott értéknek megfelelő lapjait.

Ezután a fennmaradó, össze nem függő lapok értékét összeadja, ezt mínusz előjellel írják fel. Ha a kopogó ellenfelének össze nem függő lapjai a kopogóéval megegyező vagy alacsonyabb összértékűek, nyert. Felírja a megmaradt lapok különbségét és 25 pont jutalmat. Aki tíz összefüggő lapot leterít, römit csinált, 25 pontot kap és ellenfele megmaradt lapjainak összegét is. Az ellenfél csak összefüggő lapjait terítheti le, a győztes kombinációihoz nem tehet hozzá. Ha csak két kártya maradt a csomagban, a soron következő felveheti az utoljára eldobott lapot és befejezheti a játékot, de nem húzhat a két utolsó lapból. Ha nem tudta befejezni, a játszma érvénytelen. A játék 150 pontig tart. A végelszámolásnál a győztes megkapja a két játékos végső pontszáma közötti különbséget; minden nyert játszmáért 25 pontot; a játék megnyeréséért külön 150 pontot. Ha valaki úgy jut el 150 pontig, hogy ellenfele egyetlen pontot sem szerzett, további 150 pontot kap. (Elterjedt módszer, hogy ilyenkor minden pontot megkétszereznek.)

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

output KADfxc

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérünk, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt.