Keresés

Kosár

 x 

A kosár üres

Kiemelt Márkák

djeco

Csodaház

PDFNyomtatásÍmél
Élmény-gazdag, kreatív fejlesztőjáték!

With shipment Személyes átvétel for 0 Ft
Fogyasztói ár: 2.890 Ft
Kedvezmény:
atmenetileg.gif
Leírás

Kölcsönözhető termékÉlmény-gazdag, kreatív fejlesztőjáték!

Ezzel a játékkal fejleszthető a gyermekek szókincse, síkban és térben való tájékozódása, sor és oszlop fogalma, a logikai összefüggések felismerésének, a türelemnek, a figyelemnek, az összpontosításnak a képessége.Játék közben a gyerekek megismerkednek állatokkal, virágokkal, meseszereplőkkel, s észrevétlenül megalapozzák kommunikációs készségüket.

Magával a játékkal való megismerkedést válogatással, csoportosítással, párosítással kezdjük. Amikor már ismerjük a kártyacsomagokat, elővehetjük a táblát és az egyszerűbb játékszabályokat.A Csodatábla játéklehetőségei kibővíthetők a Csodaház kártyáival. A játékleírásokban mindkét játék kártyacsomagjai szerepelnek.

Kezdődhet a játék!

Színek, évszakok, hangok háza

Az emeleteket jelölő számokat kicserélni színekre, szimbólumokra – ezek határozzák meg a játékszabályokat.

 

SZÍNEK HÁZA

Az emeletek színe (1. em. = piros; 2. em. = zöld; 3. em. = sárga; 4. em. = kék) határozza meg a kártyák házban való elrendezését.

• Költöztesd a képeket (ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK) színeik szerint!Pl.: meggy = piros – 1. em.; borsó = zöld – 2. em.; körte = sárga – 3. em.; szilva = kék – 4. emelet.

• 2 csomag kártyával (HÁZI- és ERDEI ÁLLATOK képkártyák a Csodatábla játékban)A kétlábú háziállatok költözzenek a piros (1.) emeletre, a négylábúak a zöldre (2.). A kétlábú erdei állatok költözzenek a sárga (3.) emeletre, a négylábúak a kékre (4.).

• Másik változataAmikor az állatkártyákat lefordítjuk az asztalon. A játékos húz egyet úgy, hogy a többiek ne lássák. Megpróbálja utánozni az adott állat hangját, vagy jellegzetességeket mond róla. Aki kitalálja, beköltözteti az állatképet a megfelelő emeletre.

• Gondoltam valamireGondoltam valamire a piros emeleten, a 4. ablakban van (sorszámnevek – mátrix). Mi az?

• Melyik emeleten?Melyik emeleten – SZÍN –, hányadik ablakban van a …?

• Bármely kártyacsomaggal játszhatóAz adott kártyacsomag kártyáit jól meg kell figyelni és arra az emeletre kell helyezni, amelyik szín jellegzetes a képen. Pl.: (MESESZEREPLŐK képkártyák a Csodatábla játékban) sárkány = zöld (2. em.); korona = sárga (3. em.) stb.

• Élő – élettelen(TÁRGYAK, ÉVSZAKOK kártyacsomagok) – a piros emeletre kerüljenek az élő, a zöldre az élettelen dolgok.

• Miből készült? (TÁRGYAK kártyacsomag) – fa, fém, üveg. Egy-egy színhez társítunk egy-egy anyagot.

 

ÉVSZAKOK HÁZA

Minden emelet egy évszakot jelöl, pl.: 1. = Tavasz; 2. = NYÁR; 3. = ŐSZ; 4. = TÉL.ÉVSZAKOK ÉS (VIRÁGOK képkártyák a Csodatábla játékban) kártyacsomaggal.

• Költöztesd a képeket arra az emeletre, amely évszakra jellemzőek!Hóember = 4. em. – TÉL; hóvirág = 1. em. – TAVASZ stb.

• Gondoltam valamire, ami csak télen van, a második ablakban van – mi az

• Melyik emeleten, hányadik ablakban van a…?

 

HANGOK HÁZA

Az emeleteket a hívóképek jelölik (S – mozdony, SZ – kígyó, R – repülő, K – kakas)

• Elbújt a hangA kártyákat egyesével letakarjuk egy papírral. Fokozatosan húzzuk le a papírt! A felismerés jele a hívóképnek megfelelő hang hangoztatása lesz. Akinek sikerül, felrakhatja a képet a hangok házába.

• Kire, mire gondoltam? Hova költözzön?

• Fülelj, számolj!Nagycsoportosok, kisiskolások kedvence lehet ez a játék is.Felrakjuk a házszámokat az emeletekre, a tetőre pedig egy hívóképet, pl.: SZ – kígyó. Szótagszám szerint kell felrakni azokat a képeket, amelyekben hallják a kígyó (SZ) hangját (disz-nó = 2. emelet, vad-disz-nó = 3. emelet stb.). Végigjátszhatjuk az összes hívóképpel!

• Évszak-emeletHasonló az előző játékhoz. A házszámok maradnak, de a hívókép helyett valamelyik évszak képe kerül a tetőre. Több kártyacsomagból (évszakok, gyümölcsök, zöldségek, tárgyak, virágok) – korcsoporttól függően – kell kiválasztani az adott évszakra jellemzőt, majd szótagszám alapján felhelyezi az adott emeletre (TÉL – hó-em-ber = 3. emelet).

• KUPACOLJUNK!Az Évszak-emelet játékot előzi meg. Egy évszak képét kitesszük az asztalra, majd három kupac kártyából (virágok, gyümölcsök, zöldségek kell kiválogatni azokat, amelyek az adott évszakra jellemzőek.

 

RITMUSHÁZ

Az összes kártyacsomaggal játszható!Ennél a játéknál a szótagszám határozza meg, hova, melyik emeletre költöztetjük az adott képet. A szavakat szótagoljuk, minden egyes szótag egy taps (letapsoljuk). Megbeszéljük, hogy hányat tapsoltunk. Amennyit tapsoltunk, annak megfelelő emeleten lakik a szó.Pl.:alma, al-ma, kettőt tapsolunk, 2. emeleten lakik, beköltöztetjük;uborka, u-bor-ka, hármat tapsolunk, 3. emeleten lakik, beköltöztetjük;paradicsom, pa-ra-di-csom, négyet tapsolunk, 4. emeleten lakik, beköltöztetjük stb.

• Kakukktojás játék Minden emeletre rakunk egy-egy kártyát (pl.: 1. em. = szék; 2. em. = asz-tal; 3. em. = ra-ké-ta, 4. em. = sál). Észre kell venni, hogy a SÁL nem lakhat a 4. emeleten, mert csak egy szótagból áll (egyet tapsolunk a nevére), ezért le kell költöztetni az 1. emeletre. Először az szülő a játékirányító, majd pedig a gyerekek.2-4 gyerek is játszhatja: mindenki választ egy kártyacsomagot, kirakja maga elé, és ebből rak a megfelelő emeletekre, köztük a kakukktojást. Az a következő játékos, aki leggyorsabban felismeri a kakukktojást.

• Mutasd meg! játékEgyéni, kiscsoportos, frontális tevékenységre, játékra.Mutasd meg (emeld föl) azt a kártyát, amelyik nevére egyet (kettőt, hármat, négyet) lehet tapsolni!

• KirakóKirakni egymás alá egy kártyacsomag kártyáit: Kiosztani a korongokat.Feladat: Rakj annyi korongot a kép mellé, ahányat tapsolsz a nevére! Eltapsolni a szótagszámot, kirakni annyi korongot. Nagycsoportban számképeket is hozzárendelhetünk, le is lephetik.

 

HÁZI – ÉS ERDEI ÁLLATOK

(képkártyák a Csodatábla játéknál találhatók)Erdőben él, a nevében benne van a mozdony hangja (S), tüskés a háta – SÜN. Aki kitalálja, hangoztatja az adott hangot, felrakhatja a képet.A ház körül él, a nevében benne van a kakas hangja (K), négy lába van, szereti a csontot – KUTYA – hova költözzön?

 

GYÜMÖLCSÖK

Ősszel terem, kék színű, finom lekvárt is készítenek belőle, édes húsát minden gyerek szereti – SZILVA – (SZ – kígyó).

 

ZÖLDSÉGEK

Szép piros, ha megérik; nyersen is szeretjük, kedvenc levesünk készül belőle – PARADICSOM – (R – repülő).

 

VIRÁGOK

(képkártyák a Csodatábla játéknál találhatók)A tavasz első hírnöke – HÓVIRÁG – hova költözzön? (R – repülő).

 

ÉVSZAKOK

Télen a domboldalon ezen siklani jó – SZÁNKÓ – (SZ – kígyó).

 

TÁRGYAK

Minden lakásban van, ülni szoktunk rajta – SZÉK – (SZ – kígyó).

 

MESESZEREPLŐK

(képkártyák a Csodatábla játéknál találhatók)A sárkánnyal szokott megvívni – KIRÁLYFI – (R – repülő).Nyáron hegedülni szokott – TÜCSÖK – (K – kakas).Jancsit ketrecbe zárta – BOSZI – (SZ – kígyó).Kiesett a holló csőréből – SAJT – (S – mozdony).

1. Kakukktojás – minden emeletre rakunk egy-egy képet a hívóképeknek megfelelően (S – sál; SZ – szék; R – rakéta; K – lábas – ez a kakukktojás).

2. Hol hallod? – a hívóképek hangjának megfelelően – a szó elején, közepén, végén.

3. Mozgasd meg agytekercseidet! – nagycsoportosok és kisiskolások kedvenc játéka lehet.Kártyacsomagonként keressünk olyan szavakat, amelyek egyszerre két emelet lakói is lehetnek! Pl.: birka (R – K); mókus (K – S); nárcisz (R – SZ); sárgarépa (S – R); körte (K – R); esernyő (S – R); királylány (K – R); és még néhány. Találd meg!

Ezeknél a játékoknál mindig kirakni egy sorba az adott kártyacsomag (vagy csomagok) képeit: innen kell választani.

Mindezeknél a játékoknál a játéklehetőségek bővítése kifogyhatatlan a játékirányító ötletességétől függően.Nagyon fontos minden játéknál, hogy lehetőséget ad a gyerekeknek is a játékirányításra. A felnőtt bemutatja, elindítja, de a gyerekek maguk is alakíthatják, formálhatják.Jó játékot!

A doboz tartalma: 60 db képkártya, 4-4 db évszakos, hang-, szín-, számképes hívókártya, játéktábla, játékleírás

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

output KADfxc

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérünk, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt.